awly.blogg.se

2014-09-06
18:18:39

Marimbaspel och hästbett

hellu.
 
Jag kom nyss hem från en liten shoppingtur med mamma och min lillasyster! :) Jag lär slänga upp en haul sen, vi får se.
 
Förlåt för att bloggen blivit inaktiv igen! Jag har tänkt att, Åh, nu borde jag blogga men inte orkat. Min ursäkt är dock att detta var min första hele vecka i skolan (!) så jag har varit väääldigt trött... Jag var sjuk nästan hela förra veckan så det är därför. Det blev även ganska intensivt då jag behövt jobba ganska mycket för attkomma ikapp. 
 
Jag började med andraspråk nu i sjuan och jag har valt Spanska. Det jobbiga var att när jag kom tillbaka till skolan hade jag missat 2 långa lektioner spanska, då vi har 3 i veckan. Läraren kom in i klassrummet och började prata en massa på spanska vilket jag inte förstod något av. 
Mi första spanskalektion skulle jag ta skolfoto så det enda jag lärde mig på den lektionen var att min spanskalärare hette Markus. Dock har jag kommit ikapp nu och kan några grundläggande fraser! :D
 
Jag rider även ridlektion på lördagsförmiddagar. Jag red en ponny, en vit som hette Bernard. 
På min ridskola får vi inte ge hästarna godis ur handen då de kan börja nafsa efter en. Därför är de jättestränga med att man inte ska ge dem godis ur handen utan lägga det i deras krubba (matskål). Min ridlärare misstänkte att någon hade gått runt och matat hästarna ur handen för en tjej blev biten, jag blev biten i armen och ponnyn jag red nafsade efter mig. Aj. Usch. Som tur var gick det inte hål på mig utan blev mest som ett skrubbsår xD
 
När vi stod och borstade hästarna såg mamma att en tjej gick runt och gav hädtarna mat ur handen också. Dumma. Aj.
 
Jag spelar ju trumset, och spelar även marimba. Man skulle kunna jämföra marimba med Xylofon, fast marimban  har mer en baston. Jag spelar även Xylofon och Vibrafon. Nu har min lillasyster börjat spela marimba också och hon har fått låna hem en liten bordsxylofon att öva på. Och, nej. Det är ingen färgglad man hade nör man var liten. Detta är en större av trä. Det är jättekul i alla fall. Den står i vardagsrummet och jag brukar stå och spela lite när jag inte har något att göra. Jag spelar altblockflöjt också, och har använt mina noter därifrån till marimban. En "riktig" marimba/xylofon/vibrafon är uppbygd som ett piano, med de vita tangenterna och de svarta högre upp, men alla har samma mönster och färg.
 
 
 
 
Okej, nu har jag skrivit ett långt tråkigt inlägg som ingen orkar läsa. Ni fick lite uppdatering i alla fall, samtidigt som jag tycker att det är roligt att skriva. Tjåhäjj.